TANDEM >>

Tandem Twinny Van Raam 2014
TWINNY
tandem met drie wielen voor volwassenen
TWINNY PLUS
Tandem voor ouder en kind
KIVO
tandem voor ouder en kind met drie wielen
KIVO PLUS
Duofiets Van Raam
FUN2GO
Funtrain
FUNTRAIN
 
 

Tandem Van Raam

De tandems van Van Raam worden gebruikt om samen te kunnen genieten van het fietsen. Van Raam heeft verschillende soorten tandems: 

  • De tandem met twee wielen waarbij twee volwassenen achter elkaar zitten: de Twinny.
  • Een tweewiel-tandem waarbij een kind en een begeleider achter elkaar zitten: de Kivo.
  • De Twinny en de Kivo zijn ook met twee wielen achter als driewiel variant leverbaar: de Twinny Plus en Kivo Plus.
  • Een duofiets waarbij een volwassenen en een volwassenen of een kind naast elkaar zitten: de Fun2Go.
  • Voor de Fun2Go is er ook een aanhanger waardoor er met 4 personen gefietst kan worden: de FunTrain. 
Door de lage instap of het ontbreken van een instap en de verschillende opties worden de tandems veel gebruikt met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. 

De lichtlopende tandems zijn via de (optionele) schakelbare vrijloop zo in te schakelen dat u kunt bepalen hoe de bijrijder meefietst.Met de vrijloopnaaf kan de hoofdbestuurder de manier van meefietsen van de bijrijder instellen. Bij besturing aan voorzijde, heeft de vrijloopnaaf twee standen: 
  1. De pedalen van de bijrijder bewegen mee met de pedalen van de hoofdbestuurder. De bijrijder moet meefietsen.
  2. De pedalen van de bijrijder bewegen onafhankelijk van de pedalen van de hoofdbestuurder. De pedalen draaien vrij en de bijrijder kan niet meefietsen.

Bij besturing aan achterzijde van de tandem en op de duofiets Fun2Go is er nog een derde stand. In die stand bewegen de pedalen van de bijrijder onafhankelijk van de pedalen van de hoofdbestuurder. De bijrijder kan meefietsen.    

De Twinny tandem en Twinny Plus driewieltandem, is ook deelbaar leverbaar.

Verschillende opties:  
De tandems van Van Raam zijn ook leverbaar als elektrische tandem met trapondersteuning. Er zijn veel opties mogelijk om de tandem voor vrijwel elk gebruik geschikt te maken. Wij produceren elke tandem uniek zo kunnen wij de tandems naar eigen keuze met besturing voor of achter maken.

Elektrische trapondersteuning
Lees alles over elektrische trapondersteuning voor deze fiets.

Sociaal en beweging
Fietsen op een tandem is erg gezond, tijdens het fietsen kunt u goed met elkaar communiceren en gelijktijdig heeft u beweging in de buitenlucht. De verschillende tandems worden ook gebruikt als therapiefiets, naast de gezonde beweging is er ook intensief contact met elkaar. De combinatie van beweging en sociaal contact heeft meerdere positieve effecten op het welbevinden van de berijders.Door de lage instap of het ontbreken van een instap en de verschillende opties en uitvoeringen worden de tandems veel gebruikt met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. De beperkingen waarbij de tandems gebruikt worden zijn zeer verschillend, die kunnen visueel, lichamelijk of geestelijk zijn. Met hun beperking kunnen de gehandicapten personen toch deelnemen aan het verkeer.  

Welke tandem is voor u het meest geschikt?


Gegevens zelf doorplaatsen via:
 
Web Statistics Web Analytics