ROLSTOELFIETS >>

VeloPlus rolstoelfiets met trapondersteuning
VELOPLUS "NIEUW"
Rolstoelfiets OPair3
OPAIR "NIEUW"
 
 

Rolstoelfiets

De rolstoelfietsen  ofwel stoelfiets of rolstoeltransportfiets van Van Raam worden ingezet om iemand die een rolstoel heeft ook per fiets te kunnen vervoeren. Van Raam heeft twee modellen rolstoelfietsen: de VeloPlus rolstoeltransportfiets en de OPair rolstoelfiets. 

Rolstoeltransportfiets VeloPlus

Bij de VeloPlus rolstoeltransportfiets kan de passagier in de eigen rolstoel blijven zitten. Vrijwel elke handbewogen rolstoel wordt door één persoon zeer eenvoudig en snel op het kantelbare plateau van de rolstoelfiets gereden en vastgezet. Zonder zware inspanning en zonder transfer wordt de eigen rolstoel op de fiets geplaatst.De VeloPlus rolstoeltransportfiets is in oktober 2016 geheel vernieuwd!
Bekijk hier de pagina met informatie over de vernieuwde VeloPlus rolstoelfiets >>

Rolstoelfietsen
Foto: rolstoeltransportfiets VeloPlus en rolstoelfiets OPair

Rolstoelfiets OPair
Bij de O-Pair rolstoelfiets neemt de passagier plaats in de zitting aan de voorkant van de fiets. De standaard zitting is op veel manieren in te stellen. Eventueel kan er ook een eigen zitting gemonteerd worden. Optioneel kan het rolstoelgedeelte losgekoppeld worden van de fiets en zelfstandig als rolstoel worden gebruikt.

De OPair rolstoelfiets is in 2017 geheel vernieuwd en heeft een verbeterd rijcomfort met nieuw modern design en vernieuwde wielophanging. De verbeterde comfortabele zitting voor de passagier heeft een toegankelijkere instap gekregen. Lees een uitgebreide omschrijving + alle details over deze veranderingen in het artikel: 'Ontdek de vernieuwde rolstoelfiets OPair'.

Voordelen rolstoelfietsen
De rolstoelfietsen hebben een aantal voordelen; ze kunnen tot dicht bij de eindbestemming gebruikt worden, er is sociaal contact tussen de beide personen en men is niet afhankelijk van derden voor vervoer en ze zijn milieuvriendelijk. 
Met de optionele trapondersteuning is het voor vrijwel iedereen en onder bijna alle omstandigheden mogelijk om makkelijk lange afstanden af te leggen. 

De rolstoelfietsen en de rolstoeltransportfietsen worden ook veel ingezet bij instellingen en tehuizen omdat het relatief eenvoudig is om deze voor veel verschillende personen met een beperking te gebruiken. 

Kenmerken van de verschillende typen rolstoelfietsen >>

Verschillende opties

De rolstoelfietsen van Van Raam zijn ook leverbaar met trapondersteuning als elektrische fiets. Er zijn veel aanpassingen mogelijk en accessoires leverbaar om de fiets voor iedereen geschikt te maken.

Lees alles over elektrische trapondersteuning voor deze fiets.


Gegevens zelf doorplaatsen via:
 
Web Statistics Web Analytics