DRIEWIELFIETS >>

Speciale driewieler voor kinderen
HUSKY
Aangepaste driewieler voor kinderen
MINI
Driewielfiets jongeren of kleine volwassenen
MIDI
Driewielfiets voor volwassenen
MAXI
Driewielfiets voor volwassenen met lage instap
MAXI COMFORT
Driewieler Easy Rider Junior
EASY RIDER JUNIOR
Driewieler voor volwassenen - Easy Rider -Van Raam
EASY RIDER
ligfiets met 3 wielen
EASY SPORT
Driewieler Viktoria
VIKTORIA
Driewieler Vikor
VIKTOR
Fiets, elektrische driewielfiets en scootmobiel
EASY GO
 
 

Driewielfiets van Raam


Personen die niet meer op een gewone tweewieler kunnen fietsen zoeken naar een goed en veilig alternatief. De driewielfiets ofwel de driewieler van Van Raam is met name voor mensen die extra ondersteuning en stabiliteit willen hebben tijdens het fietsen. 

Veelal hebben de gebruikers moeite om het evenwicht te bewaren tijdens het fietsen op een tweewieler. Met  de vele opties die er zijn en met eventueel maatwerk maken wij elke driewielfiets uniek. De driewielfietsen zijn ook als elektrische fiets leverbaar.     
Van Raam heeft verschillende typen driewielfietsen: 
 ·         Traditionele driewieler, twee wielen achter één wiel voor, hoge zitpositie. 
 ·         Lage instapdriewieler. 
 ·         Comfortabele driewielfiets met zitting, lage instap en lagere zitpositie.  
 ·         Compacte elektrische scootmobielfiets die ook zonder te trappen gebruikt kan worden. 
 ·         Driewieler met twee wielen voor en één wiel achter.    
Lees meer over de voordelen van een driewielfiets >>

Traditionele driewieler 
De traditionele driewieler is een fiets met twee wielen achter en één wiel voor waarbij het zadel boven de trapas zit. U trapt vrijwel recht naar beneden en zit relatief hoog op de fiets. Omdat het frame van een driewielfiets niet helt in de bocht is het wennen om op zo’n type driewielfiets te fietsen. Met één voorwiel is dit type fiets goed wendbaar, helemaal omdat vrijwel alle Van Raam fietsen zijn uitgerust met een differentieel. Van Raam heeft veel verschillende formaten van dit type driewielfiets, voor kleine kinderen tot en met grote volwassen personen. 

Lage instapdriewieler 
Van Raam heeft een variant op de traditionele driewielfiets. Deze heeft een lage ruime instap en een andere zitpositie. U zit niet boven de trapas maar er iets achter. Uw zitpositie is hierdoor lager, u kunt altijd met beide benen op de grond komen en toch een optimale kniebeweging maken. Bij deze variant hoeft u niet op te stappen maar kunt de fiets onder u door trekken en gaan zitten.  Doordat het zwaartepunt lager ligt voelt deze driewieler ook comfortabeler aan. Door de andere zitpositie worden uw rug, schouders, nek en polsen minder belast. De Maxi Comfort is er met een kleiner, normaal  en extra hoog frame. Deze fiets is makkelijker te berijden dan een traditionele driewielfiets.

Comfortabele driewielfiets met zitting, lage instap en lagere zitpositie
Voor mensen die comfortabel en stabiel willen fietsen  is er een driewielfiets met een lage instap, een zitting en een voorwaarts gerichte trapbeweging. U zit lager waardoor uw zwaartepunt ook lager ligt, hierdoor voelt de fiets direct vertrouwd en veilig aan.  Vrijwel iedereen fietst zonder gewenning weg op deze fiets. Door de zitting heeft u ondersteuning in de rug en een ruim zitvlak. De geheel andere fietshouding geeft veel minder belasting op de rug, nek, schouders en polsen. Omdat u vrijwel tussen de achterwielen zit heeft u ook weinig problemen bij het inschatten van de breedte.   Dit type driewielfiets is er in een volwassen- en junior variant, tevens is er een sportieve uitvoering met onderstuur. 

Compacte elektrische scootmobielfiets 
De compacte elektrische scootmobielfiets is gemaakt voor mensen die geen stabiele conditie of wisselende kracht hebben. Op deze compacte driewielfiets heeft u drie keuzes: of u fiets geheel zelf of u trapt mee de met elektrische trapondersteuning of u fietst zelf helemaal niet mee en rijdt volledig op de motor. U kunt continue bepalen welk type ondersteuning u wilt.  Deze fiets is erg compact en wendbaar en daarom ook goed geschikt om boodschappen mee te doen. 

Driewieler met twee wielen voor en één wiel achter.   
Voor mensen die op een driewieler problemen hebben met het inschatten van de breedte is er een driewielfiets met twee wielen voor en één wiel achter. Hierdoor kan de bestuurder van de fiets altijd goed inschatten of hij ergens door of langs kan. Dit type fiets wordt ook wel T-bike of trike genoemd. Het zadel van dit type fiets zit boven de trapas. U trapt vrijwel recht naar beneden en zit relatief hoog op de fiets. Twee wielen voor stuurt zwaarder dan één wiel voor en heeft een grotere draaicirkel. 

Stabiliteit en veiligheid

De driewielfiets zorgt voor stabiliteit en creëert daarmee een gevoel van veiligheid tijdens het fietsen. De driewielers zijn eenvoudig met opstappen en er is een goede zitondersteuning mogelijk. Met de driewieler met twee wielen aan de voorkant is het voor de berijder gemakkelijker om de breedte in te kunnen schatten. Van Raam heeft de driewieler als zitfiets en als ligfiets. Het model Easy Rider is een driewielfiets met lage instap en een naar voren gerichte traprichting. Van Raam heeft ook een driewieltandem in het assortiment, voor optimale stabiliteit en makkelijk op- en afstappen bij de tandemfiets. De driewielfiets onderscheidt zich van de zijwielenfiets door meer stabiliteit, ze zijn lichtlopend en hebben altijd met alle wielen contact met het wegdek. 

Verschillende opties
Alle driewielfietsen van Van Raam zijn leverbaar als elektrische fiets met trapondersteuning en er zijn veel accessoires >> leverbaar om de fiets aan uw persoonlijke wensen aan te passen. De meeste modellen zijn voorzien van een grote bagagedrager. Van Raam levert de driewielfiets in verschillende formaten er zijn fietsen voor peuters, kleuters, kinderen en kleine- en grote volwassenen.

Elektrische trapondersteuning
Lees alles over elektrische trapondersteuning >> voor deze fiets.

Welke driewieler past het best bij U?
Lees dit in het artikel: Driewieler voor volwassenen >>

Hoe fietst u op een driewieler?

Driewielfiets kopen?
10 tips voor de aanschaf van een driewielfiets

De ideale driewielfiets voor jong en oud?
Driewielfiets voor jongeren en senioren >>

Foto's Van Raam driewielfietesn voor volwassenen
Nieuwe foto’s van alle éénpersoons driewielfietsen voor volwassenen >>

Kennismaking met de driewielfietsen.
Hoe gebruik ik de driewielfietsen?
Accessoires driewielfietsen


Gegevens zelf doorplaatsen via:
 
Web Statistics Web Analytics